"Being no poet, having no fame, Permit me just to sign my name" - Maria Callas

fredag 3 maj 2013

24. (you make me glow)

jag har en vän som jag ringer då och då. ibland ringer hen mig. och vi pratar oss genom timmar, med huvudet lutat mot kudden eller benen promenerande mot Tensta. det är så fint att veta att det inte spelar någon roll, för hen tar min sida och jag tar henoms.
-
jag har en vän som jag så gärna vill prata med. jag vill att hen ska förstå. jag vill prata om den äckliga killen som inte ger upp sina försök att få tjejgänget att dansa med honom. såg du honom?
min vän har det finaste av leenden och kan få mig att glömma mig själv. men nu har vi inte pratat på länge. istället för att ge mig sin bekräftelse gömmer hen sin mun i någon annans. jag förlåter dem sedan länge, men tycker bara att det känns så himla synd.
-
jag har en vän som väcker mig genom att klaga på nutiden. hen bjuder på frukost, alkohol, cigaretter och tid. om och om igen. hen låter mig luta mig mot henom och hen har alltid dörren öppen för mig. vi följer varandra genom otaliga rum och vi är praktiskt taget samma person.
-
jag har en vän som växer på mig varje gång vi ses. med en personlighet så komplex och ett hjärta så varmt, har hen blivit en favorit. vi ses över en fika, går en promenad, fördömer alla män och all världens hierarkier. vi vet båda vår plats, men peppar varandra att klättra uppåt.
-
jag har en vän som tar mig med storm. när hen dansar ser hela rummet åt det hållet. hen skiner, hen är så nära perfektion för att hen inte låtsas om det. min vän lämnar mig full av beundran, stolthet och tacksamhet. hen låter mig växa i skuggan av sina smarta och vassa ord.
-
utan er skulle min senaste månad sett helt annorlunda ut.

guys in bands

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar