"Being no poet, having no fame, Permit me just to sign my name" - Maria Callas

lördag 16 oktober 2010

31. (novemberinsikten är på ingång)

(kan någon, typ gud, berätta för mig varför jag fotograferar och sedan publicerar bilder på hundar? okej, de är väl söta och sådär men bilder gör dem inte rättvisa och dessutom blir en blogg fylld av hundbilder något som i alla fall inte jag skulle läsa. så varför gör jag det? varför?)jag vill så gärna inleda med en mening som innehåller ordet höstmörkret(det har klättrat sin in på min lista med favoritord) men det vore förtal. denna vackra årstid, som jag på grund av envis bihåleinflamation och lata gener först och främst ser genom mitt fönster, har varit nästan enbart ljus. himlen ständigt ljusblå och de prasslande löven är jättegula. extremt gula.
jag spenderar en dag som denna med att läsa en jättegul och väldigt rolig bok(jPod av Douglad Coupland) i snabbare takt än min läsning brukar ske. jag försöker även att skriva ner de vackra meningar, dialoger och beskrivingar som flyter omkring i mitt medvetande. sist men inte minst försöker jag ignorera de faktum att jag glömt min samhällskunskapsbok i skolan och att mitt rum verkligen behöver städas.
(ja just det, jag blir naivt förälskad i en föreställning jag målat upp av en person också. bäst jag slutar med det innan jag kommer till min klassiska novemberinsikt och höstmörkret omsluter mig.)KÄRA LÄSARE: var så vänliga och svara på en fråga i mitt kommentarsfält! vad tror ni er veta om mig? hur många bor jag med, vilka? hur ser min familj ut? var bor jag och hur ser det ut här? är jag social eller blyg? har jag husdjur? vad tusan vill jag med mitt liv?
snälla jag är så hemskt nyfiken, berätta om era föreställningar av mig. jag lovar att inte döma er!berätta om vad som helst, vilken som helst av mina sidor som ni tror er veta något om. (troligen har ni en alldeles korrekt bild.)
(inte ni som känner mig, dummies)

3 kommentarer:

 1. såhär är min bild bil av dig:
  julia är en.. (redan här kör jag fast, illa) otroligt kreativ tjej, ung dam, tonåring, flicka som tror på omtanke och socialism. hon lyssnar gärna på svensk pop som florence valentin, moneybrother, krunegård etc. hon tycker om kläder / mode. hon bor med sin mamma i.. (det här har jag vetat!) göteborg? hon är med i ung vänster. hon är en romantiker fast ändå inte, och hon tycker om poesi. när hon blir stor vill hon göra något som gör skillnad, vad vet jag inte. slutligen är hon en sådan som tänker, funderar och analyserar en hel del.

  om man får fråga en fråga tillbaka, hur många, förutom jag, är det som kikar in här? är nyfiken på hur många som upptäckt det här jättefina stället.

  SvaraRadera
 2. Svar: Men finaste lilla du! Tack så oerhört mycket!! Min blogg hamnar ibland lite i skymundan men när jag hör sådana fina komplimanger som din så får det mig att vilja skriva skriva skriva. Du gjorde min dag aningens ljusare.
  Kramar och kärlek.

  SvaraRadera
 3. Julia bor med sin mor i Sandviken i en lägenhet? Hon drömmer om att vara social men är lite blyg, men är überbra på att debattera, gärna politik, medlem i ung vänster (nån position kanske). Hon drömmer om en lägenhet i Sthlm, med fina lagom slitna möbler, om kvällar med rödvin i stora glas, och utekvällar där man dansar tills man nästan faller ihop till ljudet av vänsterpop (vad annars?). Hon drömmer om en pojke som är likasinnad, och har en crush på Oscar Linnros, och såklart Love från Florence Valentin, som hon förövrigt gillar att diskutera politik med. Hon är väldigt öppen som person, och verkar trygg i sig själv. Nåt sånt.

  SvaraRadera