"Being no poet, having no fame, Permit me just to sign my name" - Maria Callas

fredag 28 oktober 2011

85. (just you and your idol singing falsetto bout leather, and not a myth left from the ghetto)

fredagkväll. lönehelg.
i min gamla hemstad ska folk se 50 cent live. här runt omkring mig gör sig människor redo för utgång. själv hänger jag mest på britannica.com
klockan är halv åtta och jag åker hem från asienbiblioteket där jag suttit sedan mitt på dagen och formulerat ett svar om de viktigaste kristna sakramenten.
det är mörkt och kallt. jag har skjorta under tjocktröja under tunn jacka och stor halsduk. huttrar och kickar vid busshållplatsen. lyssnar på bowie, det är en sådan dag idag.
stockholm lyser med alla sina ljus. fönster, gatlyktor, billyktor, reflektioner i vattnet, cigraretter och tändare. jag bidrar själv med en liten glöd i allt det mörka.
och plötsligt inser jag att jag faktiskt bor här. att det här är min vardag. och det känns varken sprudlande bra eller deppigt. det bara är.

torsdag 27 oktober 2011

84. (Vilka demografiska utmaningar står judendomen inför idag och hur kan de lösas?)

klicka på den smaskiga maten för att komma till en spellista som är fräsch och vad jag har på shuffle i bakgrunden medan jag försöker (läs: omöjligt kan koncentrera mig på) att göra min tenta.

måndag 24 oktober 2011

83. (should be smacked)

på boktipset.se ser jag vad du vill läsa. själv vill jag läsa dig.



på senaste tiden har jag haft ont när jag rör mig, jag har stått bakom en cafeteriadisk, jag har promenerat med en rumänska genom ett kyligt stockholm, jag har lutat mig mot isidan av en toalettdörr och viskat till mig själv, kramat simon när han var fierce, tänkt att jag borde pluggat osv. det känns som att livet rullat igång.
om en vecka har jag snart landat i valencia och på torsdag släpps mina tentor. nervöst som tusan.

ps. saknar ellinor och tycker hon ska blogga ds.

torsdag 20 oktober 2011

82. (en parad av gamla webcamfoton)

webcam to gif

webcam to gif

webcam to gif

(boken i förra inlägget är Simon och Ekarna)

torsdag 13 oktober 2011

80. (it's been a long time but i'm back in town)

besökte gästrikland för första gången sedan flytten därifrån. jag log hela tiden och alla är så vackra inifrån och ut. puss.
























fredag 7 oktober 2011

79. (got no direction, just got my vamp)

the queen of showbiz, i'm gonna love her with my hands tied.
(kanske historiens bäst koreograferade nummer)



"jesus, i'm confused[infoga höftrörelse]. jesus, some people say that you only love a certain kind of person, with certain kind of beliefs, background or sexual orientation. but jesus, you have blessed me - and every night[...] (I) bleed to death in front of 24 ooo people, talking about love and unity. so i'm quite certain that jesus must love everybody. [...] this is michael, michael is from germany. [...] i like michael because michael likes girls from new york. i also like michael 'cause michael likes boys from new york. just like jesus michael loves everybody."

måndag 3 oktober 2011

78. (i en höstsol gjord för två)

umayader i väst och abbasiner som dör ut, buyider som tar över i bagdad och öst, fatimider i egypten. 945 är speciellt i det islamska kalifatets historia för att det då inte längre finns något enat muslimskt rike, så som tanken varit sedan muhammeds tid.
sekulariserad islam i turkiet och syrien. förnyelse genom att slippa islam/förnyelse genom islam/ingen förnyelse alls - gå tillbaka till 600-talet. muslimska brödraskapet, usama bin laden bryter med saudiarabien som bryter med honom och det ena leder till det andra och sedan BOOM. haditer och sunna, västmodernism och wahhabister som bygger på hat mot sufism och shiism.
judendom, kristendom, kharidjiter, zaiditer, tolvorna, druser, alawiter, assassiner, nizariter, karmater och tillbaka till fatimiderna.
ghassanider som flörtar med det bystantiska riket och lakhimider som flörtar med persiska riket.
så är det. och så har jag varit i sandviken och gävle i helgen. jag deltog i en av mitt livs bästa kramar, jag fikade veganskt, jag sov på en soffa, jag drack folköl, jag försökte låta klok, jag älskar mina vänner.