"Being no poet, having no fame, Permit me just to sign my name" - Maria Callas

tisdag 26 juli 2011

58. (och det skulle ju vara dans dans dans)



som organiserad i ett socialistiskt ungdomsförbund, bränner händelserna i norge hål i mig och känns lite extra nära. men jag ska dansa fastän hjärtat brister, så precis som förra året beger jag mig mot smålandsskogen för emmabodafestivalen.

måndag 18 juli 2011

57. (it's been a long time since i had some fun, we used to be the luminary ones)

inget är magiskt. och det är så tragiskt.
jag kan inte minnas när något var magiskt senast. nu ser jag skymtar av magiska ting, men de är som vanligt utanför räckhåll. de glimtarna ger mig ingen glädje, bara vemod och lust att begrava mig under mitt täcke.

men när jag ligger där, med en ytlig lust att gråta sitter det en ängel på min sängkant. hon klappar mig över håret, rättar till sina peruker, pudrar sina fjädrar och ritar dit sin falska prick. det är så nära hon kommer. lever på gränsen mellan verklighet och fantasi.

söndag 17 juli 2011

56. (what's up)

sådant som har hänt är att jag har tatuerat mig ovanför höften. det blev SNYGGT.
annat som har hänt är att alice har varit på besök. vi såg på människor sjunga så falskt att jag blev nervös och så bra att jag rös. vi besteg ett berg och jag svor åt en fritidsanläggning. men utsikten i solnedgången var oslagbar och alice hade bakat muffins som ju smakar bäst på utflykt. sedan tunnelbanan från tensta i sommarkvällen. scrubs på datorn imorse och så blev jag berusad i min ensamhet, av ett och ett halvt glas vin till lunchwoken.

måndag 11 juli 2011

54. (igår)

i ett provocerande blått rum. mina kläder doftar som Någon Annans. jag slukar ord med välbekant men sällsynt pirr längs ryggraden.

bakom nya duschdraperiet. jag sluter ögonen, tänker på dig och tappar nästan balansen. tror att jag ska dö, eller åtminstone förlora all kontroll, men finner mig snart otillfredställd igen.

tunnelbanerulltrappa. jag står still i mitten, äger mitt liv, äger stilen.

hornsgatstrotoar. går midnattspromenad på söder från början till slut. går förbi kvarter där du vistats bara timmen tidigare.

västerbrofäste och falafelkladd. hur ser han mig? och egentligen bryr jag mig inte för jag är lesbisk och iskall.

nattbussromantik. jag lär mig att hitta till samma gamla vägar och de kysser varandra, kanske för första gången, kanske förbjudet, kanske motvilligt.

nummerinsisterande på hemmatorget. kom så går vi en promenad tillsammans. nej. varför inte? vill man vara fin får man lida pin. att äga stilen har sitt pris.

onsdag 6 juli 2011

53. (hon kan döda dig snabbt, med en blick, med ett skratt)

hon kan inte dömas om du frågar mig
du får skylla dig själv, du får ro det i land
för hon är ändå kvinnan för dig

måndag 4 juli 2011

52. (original, the truth)

jag har flyttat och skaffat mig nya livsförutsättningar och sådär nu så jag tänkte att det kanske är på plats med en presentation. vem jag är. skulle ni fortfarande undra någonting så kan ni ju alltid fråga. så kan jag känna mig märkvärdig.


  • jag heter julia och innehar den något värdelösa åldern av nitton år.
  • när jag söker jobb skriver jag bland annat att jag är ambitiös och nogrann.
  • ibland händer det att jag ryser och skakar när jag bli upphetsad, vilket får partnern för tillfället att bli väldigt öm och omvårdande eftersom hen tror att jag fryser.
  • jag sparar pengar till en lång resa till andra sidan världen.
  • så fort jag har fattat mod och fått fingret ur röven ska jag trotsa min låga smärttröskel och skaffa minst en tatuering.
  • jag köper nästan uteslutande svarta kläder.
  • jag drömmer om att mitt tv-seriemanus ska bli verklighet.
  • min pappa avslutade sitt liv i en bil mellan shell och mcdonalds bredvid väg E4. jag tycker inte om att åka förbi där.
  • en sak jag däremot gillar är svartvita mönster.
  • jag gillar att få gäster, men har oftast roligare som gäst än som värdinna.
  • jag är rätt bra på att flörta, men usel på att få det att leda till något mer och hemskt dålig på att bestämma mig för vad jag vill.
  • jag skulle vilja bli diplomat, manusförfattare, fotograf, tunnelbaneförare,
  • journalist, studie- och yrkesvägledare, författare, omvärldsanalytiker, kreativ producent... eller något annat häftigt.
  • jag kommer aldrig, hur rik jag än blir, att rösta blått.
  • min favoritlek på fyllan är "jag har aldrig..."
  • jag har sett Florence Valentin live 18 gånger.

fredag 1 juli 2011

51. (jag kommer aldrig aldrig tillbaks)



sitter i köket som för tillfället även är mitt sovrum. jag har nyss bäddat ner min mamma efter att ha torkat och sköjt hennes bajs i nästan två timmar.
lägenheten är flyttstökig och kommer nog att vara det i några veckor. det är folk här nästan hela tiden, utom såhär på kvällen. därför är det skönast precis nu, när jag kan sitta själv i kökssoffan och lyssna till en tystnad som inte alls är lika tyst som i årsunda, men som jag gillar mer. att bo på bottenvåningen gör mig konstant rädd för inbrott, men jag glädjs åt att jag har stockholms alla gator inom tunnebaneavstånd.

och mina vänner känns så fruktansvärt långt bort. det stämmer nog det där att man inte vet vad man har förrän man förl0rar det.