"Being no poet, having no fame, Permit me just to sign my name" - Maria Callas

lördag 26 februari 2011

18. (så gammal som jag är)

drömmer om stella mccartney och prada, som om jag på riktigt tror mig bli lyckligare med citrusprint, vita vidder och paljetter i garderoben. jag sluter ögonen, har haft huvudvärk hela dagen. jag dricker mangojuice och lyssnar på det sista i Bob Hanssons Vips så blev det liv. han är bra som vanligt. han vet precis som jag att livet inte kan fortsätta som det är. han vet att om några decenium, inte om lång tid alls, kommer jorden att vara full av flyktingströmmar. överalltifrån kommer människor att fly från och till en säker död. växhuseffekten är inne i sin sista fas, forskarna är eniga. och om nittio år finns inget mänskligt liv på planeten jorden.

framtiden är hård. jag som trodde att jag varit realistik i mina drömmar, visade mig vara naiv som vanligt. hurfan ska man kunna leva som ung i det här samhället?
jag vet inte vad jag vill. jag vet inte vad jag vill.

fredag 25 februari 2011

17. (och jag som försökte förminska dig)

vi höll på att säga hej då. du ville egentligen inte prata just då, så det var ju lika bra att vi slutade med det, tänkte jag. jag blev ledsen, började nästan gråta. vet än idag inte riktigt varför, kanske för att jag väntat på dig i timmar. kanske hade det ingenting alls med dig att göra. du som precis skulle lämna mig ensam i min säng, blev orolig. du gjorde det till ditt uppdrag att trösta mig, vi fick inte säga hej då förrän jag slutat gråta. din röst brydde sig, dina ord lugnade. jag slutade gråta.

min egen upprepade lögn har rivit så många gånger.
jag måste lova mig själv: aldrig igen.
du tog en plats som ingen annan tidigare tagit, jag ska aldrig mer förneka det.

måndag 21 februari 2011

15. (i have trouble sleeping and being honest to myself)


jag har inte bara lett krystat på ett webcamkort idag. jag har även hunnit med att ta ut noter på gehör, trots min omusikalitet. jag har svalt snor, hostat, nysit. jag har läst ut Tysk Höst, som är en förbaskat bra skildring av ett trasigt land. jag har varit rädd för en eventuell kärnkraftverksolycka. jag har repat teater med mina favorittjejer.

om ni vill veta hur en sån här dag låter, så har jag gjort en spellista med dagens mest spelade låtar. klicka på bilden för att komma dit.

14. (dagens inspiration)

fredag 18 februari 2011

13. (i natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut)

i natt hånglade jag och rebecca scheja.
varför vaknar man?

onsdag 9 februari 2011

11. (oh my god)

  • det som händer är inte sånt man pratar om. jag pratar inte om smutsigheten efter en kväll framför datorn. jag pratar inte om den där kvällen för någon vecka sedan när jag inte kunde somna för att jag grät så att näsan blev helt igentäppt. jag pratar inte om ensamheten, den som inte är permanent, men som ibland dyker upp förklädd till självinsikt.
  • en facebookuppdatering från oväntat håll och en julia som nästan skriker in i kudden av glädje och ler stort mot spegeln och förbannar sin jävla naivitet. men somliga ljus brinner aldrig ut.
  • igår bytte jag lakan. det är så jävla tråkigt att gå vidare.
  • och så vill jag ha vår. typ nu. jag vill ha vårvindar och evighetslånga stockholmspromenader och hallon i en plastlåda och killen med cigaretten och pratet som flyter på och är ytligt men känns meningsfullt.
  • och förlåt tjatet, men:

måndag 7 februari 2011

onsdag 2 februari 2011

9. (ett steg framåt två steg bakåt osv)

De säger jag skiter i allt, men det skiter jag i.

kan man inte bara få spola fram tiden och slippa leva för ett tag?

tisdag 1 februari 2011

8. (ack, emmabodafestivalen 2010)

Måndag
Typmening:
Nu är vi på väg!
Jag blev utmattad av att bära väskor. Köpte engångskameror, Ella pussades. Vi åkte till Stockholm och jag plågade Ella med musikalmusik. Så småningom sallad på Waynes i Vällingby. Skittunga väskor. Handlade mat. Kom i perfekt tid till bussen. Drack te, lyssnade på Oskar Linnros, gick barfota till toan och allt var så underbart somrigt.



Tisdag
Typmening:
Fan, vad tungt det är att bära de här jävla väskorna; jag dör snart.
Upp tidigt för att sedan springa till bussen och tunnelbanan. Skittunga väskor. Väntan på festivalbussen. Kom fram tidigare än planerat. Åt ohälsosamt många mackor med mjukost. Hälsade på campet. Ställde upp tältet. Chillade med Smirnoff. Gick och la oss vid elva och sov till tio.









Onsdag
Typmening:
Du har langos på näsan!
Dansade till Crystal Fighters i regnet. Träffade Jen och Ven för första gången, en tysk och en arborist. Somnade sent i en kombi efter en hel del tillsammansgung.



Torsdag
Typmening:
Gurkan i Smålandsrullen är halva grejen!
Åt min första smålandsrulle, älskade den. Dissade Hoffmaestro för att sova. Sedan Peter Morén, Babian, Hästpojken, Billie the vision & the dancers, Radio Dept, Parken och Johnossi. Jag och Ella agerade hjältar när en tjej fick en astmaattack. Sen hängde vi på fetaste efterfesten och fick godaste gratismaten och bästa gratisölen.

















Fredag
Typmening:
Fan vad kallt det är, ska jag gå och kramas med Axel eller?
Trummor och orgel, I'm from Barcelona, The Very Best, en dryg kille som försökte flörta med mig, jag kissade nästan på mig och sen flydde jag under Kapten Röd. På kvällen Friendly Fires.









Lördag
Typmening:
Trädmannen klättrar seriöst i träd.
Sitta på marken och lyssnar på Bye Bye Bicycle. Sen Makthaverskan. Trött dag, smålandsrullar och på kvällen under månskenet: Crystal Castles. Lite senare, lite sämre: Maskinen. Somnade återigen i en bil efter att killen bredvid mig fått massiv huvudvärk.

























Söndag:
Typmening:
Min axel luktar Axel!
Vaknade i bilen, gick till Ella. Packade ihop, satte oss utanför och kom iväg med första bussen. Vi snackade med Jen och Ven och Axel vad opepp på att ta ner repet. Sov i bussen, fick skjuts upp till Årsunda. Lyssnade på Hello Saferide och Navid Modiri & Gudarna, samt P3. Väl hemma avla jag rapport, duschade och drack stora mängder te ihop med en massa mackor.







det var sannerligen back in the days! men vad säger ni, ses vi i smålandsskogen i sommar?