"Being no poet, having no fame, Permit me just to sign my name" - Maria Callas

måndag 27 september 2010

26. (mockajulias ark)

två fina ideologier: socialism och feminism

två bra hemsidor: look at this fucking hipster och look at this fucking triangle

två bra låtar: cancerkropp och det var jag

två goda ölsorter: Corona och Red Stripe

två bra festivaler: emmabodafestivalen och popaganda

två bra böcker: Hundhuvud och Carol (mina favoritböcker hittar ni här)

två bra vänner:


två bra album: Work och Spring Ricco

två bra filmer: amelie och sussie

två guilty pleasures: lady gaga och ocean's eleven/twelve/thirteen

två snygga hipstergrejer: trianglar och diamanter

två goda drycker: te och champagne

två snygga musiker: han och han

två städer jag ska bo i: göteborg och stockholm

söndag 19 september 2010

25. (vad vill ni veta om mig, fråga bara. jag berättar vad som helst)



Säkerts nya skiva är fin. himla fin med vackra låttitlar. den ekar ur bra högtalare i en ensam partilokal och jag minns för en sekund allt jag känt här. och det är inte lite.
ikväll är det valvaka och sånt, jag har förberett mig mentalt för att gråta och i min ficka ligger fyra tröstcigg som får rökas ifall borgarasen fortsätter förstöra min välfärd.
kanske annars också.
(jag har i alla fall röstat idag och gjort mitt bästa för ett mer demokratiskt sverige, hoppas du gjorde detsamma)



jag har ett gnag i min mage. en längtan efter att bli popkär, romantisera halsar och dra andetag ur någon annas lungor.
vet hur miserabel jag blir, men mina höstar verkar alltid hungra efter samma längtan. min höstlängtan skiter i allt vad hipster, indie, fashion eller litteratur heter och letar febrilt efter någon att andlöst vänta på. falla mot.
igår såg jag ett perfekt objekt. vi ses nog aldrig igen.



jag tänker nog aldrig vara bloggig och dra ihop en frågestund eller så. det är inte riktigt min stil. det här är det närmaste vi kommer. så passa på och fråga, ifall ni mot all förmodan skulle undra något om mig, mitt liv, mina vänner, politik, mina drömmar eller något helt annat.

torsdag 16 september 2010

24. (hon går ur bilen och slår honom på käften)



jag drömmer om en lägenhet i göteborg. lägenheten har balkong där jag odlar mangold, hallon, kryddor och vackra blommor. växterna gör att det inte finns så mycket plats att sitta på, men det är okej. när våren kommer så öppnar jag balkongdörren på vid gavel, en vind blåser genom lägenheten och får sidorna i min studentlitteratur att prassla. jag begraver händerna i jorden, sår och vattnar.
lägenheten har vita väggar och trägolv. i badrummet står ett badkar och i garderoben hänger kläder som får mig att se hälften svår och hälften mysig ut. mörka nätter spenderar jag framför köksbordet med näsan begravd i en bok om samtida dramatik. jag dricker grönt te och försöker se ut i det svarta utanför fönstret, men det enda jag ser är mig själv i ljuset från taklampan när min reflektion stillsamt ser tillbaka på mig.

lördag 11 september 2010

23. (he doesn't love me but he keeps me company)



du har aldrig rört mig så att jag har känt magi. inga fingrar som likt i en film långsamt stryks mot den tunnaste huden på armen. när du tog min hand tog mitt hjärta visserligen ett skutt, men det har hoppat högre av andras handkontakt, det måste erkännas. du har aldrig varit perfekt och du har aldrig varit snyggast. du har aldrig funnits där för mig när jag som mest velat det och du har alltid med flit missförstått.
men när du någon gång ler små korta stunder, känner jag kontakten. när dina ögon snabbt söker mina mitt i det där leendet, då har du mig signed, sealed, delivered. när du la handen på mitt lår efter att först ha kontrollerat att ingen skulle se det, så fylldes mitt hjärta med förhoppningar.
och när du skickar känslokalla sms vill jag krossa flaskor mot din panna.
jävla svin.



nu lyssnar jag på kimya dawson och förbereder mig för ännu en kväll med hjärtat i handen.
här har ni något fett stilinspirerande om ni nu är på det humöret

tisdag 7 september 2010

22. (håll ihop)

imorgon går jag upp fucking halv sex för att åka till en främmande skola och stå framför främmande klasser och prata om politik. jag kunde vara mer pepp. kanske vill jag hellre vara i skolan och ha digitalt skapande och samhällskunskap, än få frågor om bensinskatten?
jag går bara i trean en gång och det är bara valår vart fjärde år.
så imorgon går jag upp halv sex och gör min fucking plikt.
för om borgarna får sitta i regering fyra år till kommer jag att gråta på valvakan och mina år som ung vuxen kommer att bli betydligt svårare än jag föreställt mig.




Den 19 september röstar jag på Vänsterpartiet för att jag tycker att alla har rätt till en bostad och ett fast jobb efter gymnasiet. Jag gör det för att den här världen behöver en akut miljövänlig omställning. Jag röstar för ett rättvist samhälle där klass- och könsklyftorna minskar, där regeringen inte övervakar dig utan brottsmisstanke och där inte en halv miljard slösas bort i vinst till skolföretag medan en fjärdedel går ut gymnasiet utan fullständiga betyg. Istället för att som den blåa regeringen sänka skatterna med hundra miljarder, varav sextio har gått till de tio procent rikaste i Sverige, vill vi satsa på bostadsbyggen och välfärd.
Världens bästa välfärd utan privata vinstintressen. Det är ingen omöjlighet.
Tack för ordet.

torsdag 2 september 2010

21. (sommarens sista dagar)

åh herregud vad jag bloggar uselt: sällan, och när det väl händer så är inläggen dåliga.
men här ska sommarens stora händelser granskas under lupp. först tar vi det som hände sist. jag snackar om festivalen som för tredje året i rad fick avsluta min sommar: underbara POPAGANDA.
jag såg en massa fina band, de som lämnat djupast avtryck är otroliga Belle & Sebastian, superproffsiga Robyn och efterlängtade Shout Out Louds. jag drack en en massa alkohol, fick ett par nikotinkickar, dansade med underbara vänner, hälsade på fina bloggläsare(förlåt om jag inte var trevlig nog), njöt av pop, köpte två(!!!??) hamburgare till priset av en, frös, spillde öl, åkte tunnelbana och sov under mitt favorittäcke i hela världen. nu följer lite obligatoriska bilder(jag är ju bara en jävla bloggare precis som alla andra)ella och pontus och en på mig.















och eftersom jag, trots att det kanske inte syns, är en modenörd så gjorde jag ett sånthära inspirationsinlägg här. kunde ju inte låta bli liksom.