"Being no poet, having no fame, Permit me just to sign my name" - Maria Callas

lördag 31 oktober 2009

mb.

day 63.day 63.day 63.
Nu måste jag stänga av datorn och åka till Gävle och Moneybrother. Och Adam, som jag hittills aldrig träffat. Det blir nog en bra kväll det här. Rapport och bilder kommer.

onsdag 28 oktober 2009

ni vill vara jag.

day 62.
Är: odiciplinerad.
Kan: inte koncentrera sig på skolarbetet.
Vill: att det ska gå bra med Florence Valentin imorgon.
Får: inte missa bussen idag.
Tycker: att jag ser rätt bra ut idag.
Bor: i ett rum jag inte städat sedan maj.
Samlar på: fina utklipp.
Lyssnar just nu på: Navid Modiri och Gudarna - Dagen Jag Fick Nog
Gör just nu: skriver
Läser just nu: Vita Tänder av Zadie Smith
Vill flytta: till Stockholm
Dricker: helst te.
Äter: helst kakor eller apelsinklyftor.
Går: andra året på gymnasiet.
Favoritfrisyr: öh. Vet inte.
Tittar: nej, snarare stirrar på datorskärmen.
Pratar: om hur komplicerat allt är.

måndag 26 oktober 2009

3x fint.

jag tar mig upp och bär en sten.

popaganda.

rose.

drömmar.


idag drömmer jag om löst sittande tröjor, fester man inte vill lämna, parkettgolv, utsikt över fabrikerna i Liljeholmen, ensamhet, minnen, fotografier bakom glas och mellan svarta ramar, att kyssa fel personer, Emmabodafestivalen 2010, barn, inredning, dåliga jobb och vinfläckar på tapeterna

söndag 25 oktober 2009

unga.

day 59.
på dörren till ICA satt en klisterlapp från Ung Vänster och jag log stort när jag såg det
Ella, ska vi leka någon dag innan torsdag? Onsdag kanske, innan mötet?

lördag 24 oktober 2009

pengabrorsorna.

light.

Jag sitter och lyssnar på en av världens bästa låtar och det känns rätt sjukt att jag om exakt en vecka och någon timme står och dansar till den framför en scen. Det kommer att bli så fint.
Idag promenerade jag till ICA och tillbaka med Markoolio i hörlurarna, inte varje dag det händer. Det var en mysig nostalgitripp. Yogurt, palsternacka, schalottenlök.
Idag har jag planerat intervjufrågor och läst tidningen. Vad har ni gjort?

fredag 23 oktober 2009

nu är det lov.

day 57.
Höstlov betyder tid att andas, tänka, få saker gjorda, dricka alldeles för mycket te och äta alldeles för mycket kakor.
Men det betyder också Florence Valentin och Moneybrother. Det betyder backstage-häng och att börja med en film. Fintfintfintfint.

måndag 19 oktober 2009

AO.

Vad är det med honom?
Alltså, allvarligt. Vad är det med honom?
Han är den enda människa som är så snygg så att det känns i hela min kropp. När jag går förbi honom. Som en våg av...snygghet. Inte kärlek, jag är inte förälskad, been there done that. Han är bara snygg.
Han är inte den jag skulle beskriva om jag skulle beskriva en snygg person, inte alls. Men ändå känns det i hela kroppen när jag ser honom. Skrattretande och jag fattar inte varför.
Vad det är med honom.
Egentligen är han ju både arrogant och smörig i sin utstrålning och sedan när blev det attraktivt?
Fast. Han är inte attraktiv. Bara snygg, så att det känns. Snygg snyggare snyggast.

torsdag 15 oktober 2009

pepparkakor ftw.

Jag går på toa, tänker på vad jag skulle göra om jag vann en förskräcklig massa pengar, dricker lite för starkt te, funderar på internationell politik, lyssnar på Krunis, drömmer om mode, äter för många pepparkakor, läser Vita Tänder av Zadie Smith och tänker att livet är i grunden fint. Tänker att jag kanske skulle gå ut och gå en liten promenad.
Ner till sjön eller så. Ja, det vore fint. Jag kanske kan ta med mig kameran, ifall inspirationen faller på.
Men egentligen borde jag städa mitt rum, eller jobba med historian.
day 56.

onsdag 14 oktober 2009

markus i högtalarna och mörker utanför.

day 55.
Jag lyssnar på Markus Krunegård. Just nu ekar Sörmlandsleden ut. Benny tar vid. Fint med två nya skivor på en gång. Mer att gräva i. Tror jag gillar den här mer. Lev som en gris dö som en hund.
Hey there, säger Basshunter och jag hatar honom.
På spotifybannern står det "Lyssna på Markus Krunegårds nya album". Jag känner mig lite fånig. Uträknad och förutsägbar. Jag gör ju som de säger åt mig.
Jag tänker på natt- och dagdrömmarna jag haft om den här mannen. Passar in de och lite tv-seriescener med textrader. Känner mig nöjd för att det funkar. Vilket jävla låtsasliv jag lever.
Jag har känt mig lite nere de senaste dagarna. Har inte riktigt räckt till så som jag vill, har inte känt mig nöjd, grubblat för mycket. Den här hösten verkar mest vara skit. Mamma blir så mycket sämre, men vi skrattar bort det, hon och jag. Och det är fint. Hemtjänsten kommer varje morgon och hjälper henne duscha och klä sig. Det är skönt för då får jag mer tid, kan ta det lugnt och tänka på annat. Jag kommer hem från skolan och är trött. Och jag är trött på att vara trött och jag är väldigt trött på att allt är så förbannat vanligt och samma.
Och det vore fint om en Ellinor sov i sängen här i datorrummet, för lakanen ligger fortfarande i och Markus ligger på kudden och väntar. Kom hit när du vill, vännen.

måndag 12 oktober 2009

Hästpojken och Lilly.

Varför är Caligula den enda låten av Hästpojken som finns på Spotify? Varför?
day 53.
Det finns en ny fin blogg. Den innehåller mest ord, kanske då och då en svartvit bild. Den handlar om Lilly. Kanske kan du lära dig att tycka om henne lika mycket som jag gör? Klicka här.

söndag 11 oktober 2009

ella sover.

sleeping.
Ellinor, min fina vän. Kom hit när du vill. Du får somna i min soffa varje dag om du vill. Jag gillar hur vi kan vara allvarliga, flamsiga, tysta, högljudda, modiga, roliga och snygga. Puss på dig, kom ihåg ditt värde.

lördag 10 oktober 2009

young love.

day 52.
När jag väntade på bussen idag såg jag något så sött. En kille som jag vet vem det är, stod med en jämnårig tjej. Jag tänkte att hon såg ut som en bra tjej, söt och så. Jag tror de går in nian och han skulle precis som jag ta bussen hem. Hans vän stod med honom och väntade. De stod och pratade om ingenting, småretades lite. Ju längre tiden gick, desto tydligare blev det att hon ville ha en kyss av honom. Hon tog på hans arm, lutade sig mot honom. Jag tror även han ville pussas, men han var för blyg. Det var så fint att kolla på; två osäkra, kära högstadieungdomar på en busshållplats. Jag såg hur hennes ansikte var lite för nära hans och hur osäker han blev av det. När bussen kom såg hon lite uppgiven ut en sekund, innan han böjde sig fram och gav henne en snabb kyss. Jag log i kanske en kvart efteråt.

Allt, och då menar jag allt, den senaste tiden har cirklat kring kärlek och tvåsamhet. Mina vänner blir kära. De är lyckliga. Efter ett tag är de inte alls lyckliga, de går omkring med tunga, krossade hjärtan. Men då är det som om deras kärlek gått över på någon annan av mina vänner som blir lycklig... och så går det runt. Och i mitten av karusellen står jag och fattar liksom ingenting.
it's all about love.

fredag 9 oktober 2009

navid modiri och london.

day 51.
jag duschade för länge så bussen gick när jag hade handduken i håret. så nu sitter jag här och dösurfar och lyssnar på navid modiri och hans gudar. himlen lär inte hålla det emot dig baby. och ibland lyssnar jag på hi, my name is basshunter litsen to my new album, it's quite good actually och jag skulle kunna spy på hans röst. jag vill höra navid för fan, inte dig. och prata svenska.
jag funderar på hur fint det skulle vara att flytta till london några månader om några år. bara vara ensam och promenera, fika, skriva. kanske läsa en universitetskurs på distans. då kan jag sitta med min dator och se ut på en regnig storstad där ingen känner mig. i've got no party to go to. och så lär jag mig något, både från kursen men också om mig själv. någonstans bland all asfalt kanske jag lär mig att uppskatta allt hemma i sverige och när jag kommer tillbaka har alla saknat mig och jag älskar mina vänner. det vore fint.

torsdag 8 oktober 2009

om.

day 50.
Idag luktade det inte längre vinter när jag väntade på bussen imorse. Idag doftade det vår.
Tänk vad fint det skulle vara om det blev vår nu. Att det här var den vinter vi fick och snart skulle det börja blomma och kvittra och alla skulle bli glada och ta av sig sina jackor och vilja ha picnick. Jag älskar våren.
Men på våren kommer jag aldrig hem från skolan och kan plocka god frukt direkt från träden. Så den här hösten för i alla fall med sig något gott.
day 49.

tisdag 6 oktober 2009

läser och dricker.

day 48.
när jag började dricka smakade vanijlteet som balkongen i Kroatien.
när det snart var slut smakade det inte medelhav längre, utan som festival. det smakade balkongen i Borlänge under Peace&Love-veckan.
vaniljte smakar som sommaren 2009.

söndag 4 oktober 2009

dagen.

day 47.
strömavbrott, politiska serier, ogjorda saker, koppar med te, gummifläckar på plastmattan av rullatorhjulen, tankar på tågluffen, umgänge, funderingar på smala tjejer med kortklippt hår och små bröst, Carrie av Stephen King, duntäcke, plommonpaj, regn och rusk

efterklang.


jag hade glömt bort den här videon. det var fint att återupptäcka den.

lördag 3 oktober 2009

idag gör jag helt fel saker.

people.
inatt promenerade jag. jag kröp med en vän genom trånga passager, jag kysstes på en trottoar, lagade mat, älskade stockholm, såg på gatukonst, såg på människor, gav oralsex, blev påkommen, var kär, gick över spåren.
det var en fin dröm.

fredag 2 oktober 2009

hundar och grubblerier.

jag har levt i sjutton år, fyra månader och nitton dagar.
jag har levt i 152424 timmar.
vad har jag gjort med mina timmar?
det är enklare att säga vad jag inte gjort.
jag har hånglat för lite och blåst för lite såpbubblor och övat för lite på mina instrument och på att fota och på att skriva och saknat fel saker och inte tagit vara på det som är viktigt.
dogs.
idag grubblar jag över livet och lyssnar på den här gruppen. jag fattar inte varför jag aldrig kan vara nöjd med det jag har, men det är väl bara så det är.

548726400 sekunder.

analoga vänner.

Hornsgatan.
Louise.
Elina, Louise.
fuck you.
Idag minns jag den fjortonde juni. För idag tog jag ut analoga foton på fotobaren. Det är så spännande varje gång. Jag satt och log stort på busshållplatsen åt alla fina foton.